tisdag 30 juni 2009

Härligt.. eller?

Jag kunde inte göra annat än stiga upp klockan 06.10, ta på mig träningskläderna och ge mig ut på min utlovade halvtimmes tur.
När klockan ringde tänkte jag.. jag ljuger ihop en historia om min fantastiska löprunda, men ack Nej!!. Mellan klockan 06.00 och 06.07, kom det elfte budordet "du skola icke ljuga" upp flera gånger i mitt huvud så.. Klockan 06.17 stod jag därmed redo utanför min port.

Allting var väldigt lugnt och stilla, och jag var alldeles ensam. Joggade in i nackareservatet. Fridfullt!!
När det är sådär lugnt, så kan inte min hjärna låta bli. Den måste göra sig påmind.
Den börjar tänka på alla personer som inte varit så snälla de senaste två åren (milt sagt). Specialämnet för morgonen var naturligtvis Mi (bara för att han var den sista antar jag). Den kan fundera på varför? och framförallt.. tänk om jag hade gjort annorlunda, hur hade det blivit då? osv osv bla bla bla..

Tur att rundan bara varade i en halvtimme.. annars hade jag kanske blivit på dåligt humör. Jag slapp tungt sinne, nu har jag bara tunga ben.

måndag 29 juni 2009

Otroligt laddad..

Japp det är bara förnamnet.. jag sitter här och laddar inför en löprunda imorgon bitti. Tänkte försöka komma iväg runt 06.15, och springa en halvtimme... (Alla ni som läser det här som känner mig lite... bara lite. Vet att jag är sååå morgontrött.)
Jag har blivit inspirerad av Miss UD:s morgonpromenader (det låter så härligt), samt M:s plötsliga energiska motionerande (kan bero på att han och Mr P ska åka till Kroatien om mindre än två veckor, och då måste de ha något alldeles extra att visa upp på stranden.. Jag tror detta kommer gå utmärkt, du är i fin form M ;-) ). Dessa två tillsammans har fått mig att fundera denna vansinniga tanke..

Japp vi får se imorgon.. ett uppföljande inlägg kommer imorgon förmiddag.

Underbart..

Som sagt.. Jag och Hedvigs gudfar hade en helhelg. Vi har båda en förkärlek till slott och herrgårdar, samt picnic och soldyrkeri (och så har han ju bil). På lördagen tog vi picnic med oss och åkte till Nyckelviken. Trippen innehöll sol, medhavda smörgåsar och en herrgård. Vi späkte oss i gröngräset hela dagen, och planerade inför kvällens stundande grillning.
När vi kom hem gjordes inköpen. Det skulle bli Grillspett med grönsaker och fläskfilé.

Vi bestämde att vi skulle åka till Vinterviken, och grilla i solnedgången på klipporna. I bilen skojade vi lite lätt om att hela Stockholm antagligen redan satt på klipporna i Vinterviken och grillade, typ 1000 barnfamiljer och en massa supande ungdomar (japp vuxenvarning på den). Ha ha ha..
När vi kom dit förstod vi att våra farhågor hade besannats. Vinterviken hade förvandlats till ett festivalområde med otroligt livade och supande ungdomar. Skit också.. Med en suck fick vi tänka om och packa in våra saker i bilen igen och åka.
Vi åkte tillbaka till Nyckelviken hittade en fantastisk spot och satte igång engångsgrillen (Köp inte din grill på ICA). J började bli lite lätt kinkig som bara en karl kan bli när han är hungrig (M känner du igen dig). Allt var dock emot oss denna kväll. Grillen ville bara bli varm på ena halvan, så när grillen hade brunnit klart var våra spett bara halvklara. Hörde ett svagt Morrande från grillansvarig. Vi såg på solnedgången, packade ihop våra saker ännu en gång och åkte hem.. och satte igång stekpannan.

Lyckan är stekta halvgrillade grillspett klockan elva på kvällen, men med en jättemysig dag i bagaget.. =)

Ansvarsfyllt uppdrag..

Oj oj så här långt uppehåll har jag inte haft nån gång i mitt bloggande tror jag. Nu förstår jag att ni är nyfikna.. (eller så är det så.. att jag tror att hela världen kretsar runt mig he he)

Det har ju varit fantastiskt väder i helgen.. Jag blir så glad när jag tänker på det. Min hud börjar sakta gå från en beige nyans till ljusbrun. =D
I fredags var en legendarisk salsamusiker på plats i globen, jag skulle varit där med min nyfunna salsaälskande granne. Var dock lite sliten efter veckan som gått, orkade inte ens gå in på Ticnet och köpa en biljett (japp då är det illa). Nöjde mig med att lyssna på Oscar d'leon på spotify.

Helgen har spenderats med Hedvigs blivande gudfar. Det är viktiga grejjer, och han har tagit sitt uppdrag på fullaste allvar.
Han blev dock lite överraskad när jag avslöjade att han skulle få göra en tur till Gävle i början på Augusti, för att titta på alla valparna. Lite tveksamt svarade han .. Jo men det är väl klart att vi ska åka till Gävle.. hmm harkel oh så skoj. Mr J är en kille man kan lita på.

Mer om helgens innehåll följer..

fredag 26 juni 2009

Vart är världen på väg..

Jag träffade M igår. Vi hade otroligt många skiftande samtalsämnen vill jag lova. Det började med detta som jag blev lite upprörd över.. citat från artikel
"På onsdagen slog politikerna i fritidsnämnden i Malmö fast att det är fritt fram att skippa bikiniöverdelen i simhallen."
Ja men varför det??.. Jag trodde kvinnor hade utövat sin frihetskamp på 60-talet. Jag kanske är gammalmodig?

Jag skäms absolut inte över min kropp, men jag har inget (och då menar jag inget) behov av att visa den i tid och otid. Det finns andra platser på vår jord, där man kan träffa likasinnade och visa sin kropp.
Jag vill faktiskt inte se andra kvinnors bröst när jag är och simmar i badhuset (och jag tror inte män vill det heller, för man kan ju inte selektera vilka kvinnor som ska visa brösten), det räcker väl på stranden.
Jag kan förstå varför man på stranden vill kränga av sig överdelen.. enligt mig för att solbrännan ska bli snyggare (inte ens där avlägsnar jag överdelen).

Skiner solen i badhuset.. Nej verkligen inte!! I så fall måste ju möjligheten att vara topless på jobbet också finnas (undrar just om kunderna skulle uppfatta detta på ett positivt sätt.. mm kanske. Vi får fråga föreningen "Bara bröst")

torsdag 25 juni 2009

Ny "pojk"vän?

M skickade en länk till Aftonbladet igår, som ledde till en artikel om Ulf Lundell. Han påpekade samtidigt att kungen numer är singel.
Jag kan bara ana vad M ville med detta. Han ville gifta bort mig..
Så om ni saknar mig, så häckar jag utanför Uffes replokal i nacka. Undrar just om han är svårflörtad, antagligen är jag för gammal för honom. Hans senaste var ju knappt torr bakom öronen.

onsdag 24 juni 2009

Varför lyssnar ingen på chefen..

Nu har byggare Bob klippt av lite sladdar igen.. Denna gång var det inbrottslarmet. Securitas hade blivit lite lätt upprörda när de kommit på plats igår kväll och skulle stoppa ett inbrott.
Kan ingen stoppa Byggare Bob istället..

Att vara chef..

över en hel arbetsplats är ingen höjdare (kan jag tala om efter en väldigt kort stund som detta).. jag ska aldrig bli chef. Jag är min egen chef, och det är svårt nog (jag är en väldigt missnöjd anställd, ska ta och gnälla hos chefen).
Idag blev både jag och servern överhettad.. när mina kollegor inte ens visste hur en AC anläggning ser ut, och vart on och off knappen finns. Även fast jag förklarade så lungt jag bara kunde. Har inte riktigt M:s tålamod. Synd!!

tisdag 23 juni 2009

Enkelspårig..

Det som min hjärna kan tänka för tillfället är hundtankar.. jag har aldrig känt mig så redo i hela mitt liv, jag har aldrig varit så övertygad om att det här är rätt som nu.

Jag hade sett fram emot att få dela den här upplevelsen med någon.. men denna någon har uteblivit, och det kan man ju sörja över. Eller varför ska man sörja över något som aldrig varit? Det är oerhört dumt, för då sörjer man i onödan. Konstigt tankemönster. Nu lämnar vi det..

Sanna Kungens ord..

"Mitt lata hjärta sjunger in mig till vilan i en mans famn.
Lögner jag vill höra, lögner jag inte vill höra från en man
Gåtan gud la i mitt kött innan han gick
Kärleken jag inte fick, och den jag fick.
Skönhetens förbannelse i mina ansiktsdrag.
Handen som smeker mig och gör mig förvirrad och svag,
och allt det där som gör att jag måste försvinna, från tvånget att vara kvinna.

Du är inte min väg ut, du är inte mitt svar
Jag är inte din väg ut, Jag är inte ditt svar
Jag är inte din räddning, du är inte min
Du är inte min hemkomst, jag är inte din
Jag kan inte fullborda dig, du är inte min frihet
Jag är inte den du drömmer om, du är inte min frälsning.

Bara vi två under himlarna på jorden
Just nu.. och det här vattnet som samlas i brunnen.
Där dom sjunker och dör, dom här orden
Du vill bli funnen, men du vill va försvunnen"

Någon som vill analysera.. jag har min analys klar! För övrigt heter låten "Regn"

måndag 22 juni 2009

Njutning..

Jag har kvällssol på min balkong.. Härligt!
När jag kom hem från jobbet, satte jag mig på balkongen i solen med en kopp te och fötterna i ett varmt fotbad (i brist på badkar) samt läsandes favoritboken för tillfället "Män som hatar Kvinnor". Lite soft musik i bakgrunden. Detta mina vänner, är livskvalitée.

Ev ny familjemedlem

Någon lämnar mitt liv och en annan föds in i mitt liv (vi får se om allt går som det ska).
Valpen föddes i alla fall på Midsommarafton kl 07. Se vilka söta små korvar!! =)
Får jag presentera Hedvig!!

lördag 20 juni 2009

Midsommar

Midsommar började ju väldigt tråkigt med att Mi fetdumpade mig. Vi hade ju precis börjat, och jag såg fram emot en trevlig helg ihop med honom. Ja livet suger gigantiska valballar ibland.
Livet hade dock en annan midsommarplan åt mig. Jag, M, Jempa och hennes pojkvän J gick på parkteater.. Figaros bröllop. Mycket underhållande. Sen gick vi allihop hem till M och hade spontan midsommarfest. Den innehöll allt man kan tänka sig. Rosébubbel, ost och kex, sill och dill samt jordgubbar och glass. Naturligtvis blev det Salsa all night long.. plus lite Ledin, Mora Träsk och en massa annat smått och gott. Spotify gör festen, det är bara fantasin som sätter gränser.

Tack alla söta vänner för att ni finns (och framförallt M, för att du alltid ställer upp för mig).. jag hade så fantastiskt trevligt trots den dåliga starten!!

torsdag 18 juni 2009

Byggare Bob..

Idag hade jag tänkt jobba halvdag.. men som IT ansvarig på jobbet får man aldrig vila. Jag satt och slösurfade, när plötsligt.. nähä Internet dött. Ett meddelande kommer fram på skärmen "Häxan det är något fel på DNS-servern". Skit också!!

Ringer M.. skriker i telefonen.. Det är något fel på DNA-servern, va är det? (Tur att han inte var hungrig just då) för han var lugn som en filbunke. DNA-servern vet jag inte vad det är, men DNS-servern (o så förklarade så fint vad det var för något).
Gör så här... dutteli dutt en massa kommandon.. Nej! Du måste starta om DNS-servern. Jaha.. vart finns den??

Jag gick ut i korridoren och mot serverrummet. På vägen dit möter jag Byggare Bob. Byggare Bob står med femton avklippta kablar i handen.
Jag frågar - Vad har du där?
BB - Jag ryckte ut dom från det här rummet som vi håller på att utrymma.
Jag - Du tror inte att dom leder någonstans?
BB - Nej jag tittade jättenoga dom leder ingenstans.
Jag - Så du menar att du hittade femton kablar där inne, som absolut inte användes.
BB - Ja just så var det.. Så jag klippte av dom!!
Jag - Jag tror att du just där i handen håller kabeln till interntelefonen samt kabeln till internetmodemet... och båda är avklippta. Hur fan (ja usch jag vet inte svära, kunde inte låta bli) tänkte du nu?
BB- Ja jag buntar ihop kablarna och hänger dom här.. För nu ska jag gå hem...

Suck!! Det var den halvdagen det...

onsdag 17 juni 2009

Jag ska inte käka lunch, bara fika..

Jag och Jempa skulle fika igår.. Vanligtvis på tisdagarna så är det salsa och ett fik som heter "Chokladbollen" invid (fiiiint) St Eriksplan. Igår skulle vi förnya oss, eftersom salsaterminen är slut. Vi valde ett fik på Drottninggatan mot Gamla stan.
Vi ställde oss i kön och tittade i disken bland alla läckerheter, men där stod också priserna. Jag vet att jag är smålänning.. men någon måtta får det väl ändå vara. En latte och en stackars morotskaka skulle kostat runt 75 kr. Jag ska inte käka lunch, bara ta en fika och umgås med en vän i en timme.

Vi bytte ställe.. till ett lite mindre turist lockande

tisdag 16 juni 2009

Ohh jag vill också..

.. Igår kväll ringde M. Han lät lite lätt hur ska jag uttrycka det.. hmm lurig (och då menar jag inte full.. har by the way aldrig sett honom full ja ja nu va det inte det som gällde här). Han hade just kommit från träningen.. och vet ni vem han hade träffat där.. Lets Dance Tobias. Jag blev alldeles till mig i soffan.. (av avundsjuka).. Jag vill också träffa Tobias.

Han hade dessutom pratat dans med honom.. Tobias hade naturligtvis sagt att han kommer ihåg oss från Workshoppen, och att vi hade en av de mest sensuella rumbastilarna man kan tänka sig. Eller hur va det nu igen.. kanske inte riktigt hela sanningen, men nästan. =)

måndag 15 juni 2009

Bygga bygga ..

Nu är mitt laboratorium alldeles snart klart, lite kakel ovanför diskbänken sen kan jag flytta in.. ska bara använda min kvinnliga charm, till att få upp ett par konsollhyllor över min arbetsbänk.

Tänk att man jämt ska behöva göra sig till för dessa män...

lördag 13 juni 2009

Undrar..

.. vad man tänker på när man cyklar i 10 timmar. Jag har inte fått chans att fråga Mi än! Jag är i alla fall mycket imponerad av hans insats. Jag har fått mina sms med jämna mellanrum hela natten, är lite besviken över det fattiga innehållet. Inga smaskiga detaljer.
Start 22.26
Fagerhult 03.07
Karlsborg 05.40
Medevi 08.01
Mål 08.48
Totalt 10 och 22 min

Jag hade tänkt be honom om att cykla förbi mina föräldrar i Jönköping, för att hämta min sovsäck inför midsommar men med tanke på hans tid hade han aldrig hunnit det.
Jag säger det igen.. jag är imponerad av din tid, fantastiskt bra!!

fredag 12 juni 2009

Bevakningssms..

He he.. det är inte så ofta som man kan få beställa bevakningssms på sin pojkvän (för endast 30kr). Jag var just inne på en sida på nätet, där jag kunde beställa den tjänsten.
Nu kommer jag kunna se "every move" som han gör de närmsta 20 (eller 15 eller 13 eller 10 beroende på hur fort han har tänkt cykla) timmarna med början 22.26 ikväll. Japp allt rapporteras.. matintag ev sällskap osv.. Jättebra tjänst, rekommenderas varmt!!

Han ska nämligen cykla VätternRundan, så inga mer allvarliga bevakningstendenser från min sida..

torsdag 11 juni 2009

Årets Bestseller..

Nu efter en vecka tillsammans med min bok, så är den slut.. alltid lika ledsamt. Känns tomt. Nästa bok.. boken genom tiderna, för tiderna mot tiderna väntar nu på mig. Har under flertalet tillfällen senare tiden, stött på fakta som bekräftar att den skall läsas. Mi har läst den, huvudpersonen i min förra bok fick rekommendationen att läsa den med orden Jordens bok. Boken är Bibeln.

Jag är kanske mogen för den nu..

Bekvämt..

När man köper prylar på Ikea i vanliga fall, så väntar ett evigt skruvande och monterande. Den här gången köpte jag sakerna, och har nu lämnat över dem till en händig man. Han skruvar och snickrar så flitigt.
Med en kaffe i ena näven och en glass i andra, har jag suttit och tittat på honom när han monterar. Finns det något bättre än att se andra arbeta.. och med mina grejjer. Med jämna mellanrum frågar jag artigt om det går bra. Han nickar beslutsamt, och väntar antagligen på att jag ska sluta sitta där och stirra.

Jag har kämpat hårt för det här.. och njuter av varenda ögonblick.

onsdag 10 juni 2009

Shopping..

Igår var jag ute på en liten tur.. Just igår skippade jag mina stilettklackar, och den lilla korta kjolen på min shoppingtur.
Jag shoppade nämligen ett helt kök. =) Mitt nya lab lastades på 4 ikeavagnar. Snart kommer alla kartongerna. Spännande!! Även en kompis till Råttson inhandlades.. Han är så glad.

tisdag 9 juni 2009

Tack..

.. alla en (X), för namnförslagen på min assistent. Råttson var namnet från och med nu.

LiteRoligtTillIngenNytta

Ett citat hämtat från en handbok i äktenskaplig hygien från början av 1900-talet lyder.. "Kvinnan är av naturen oförmögen att känna köttslig lusta och hennes andliga och känslomässiga förverkligande sublimeras genom det naturliga utövandet av moderskapet och hemmets sysslor"

För den som undrar så är boken skriven av en man, med en fantastisk insikt i den kvinnliga naturen.. ha ha ha

måndag 8 juni 2009

Brunetter..

Mr A påpekade för mig att jag bara har kvinnliga vänner som är brunetter. Det är inte sant svarade jag snabbt. Han fortsatte.. räkna upp de blondiner som du umgås med bland dina gamla vänner. (jag började tänka)
Stina-brunett, Hanna-svart, Jempa-röd, Sandra-svart, Linda-Brun, Sofia-svart/mörkbrun och Lisa-svart/ Mörkbrun. Inte jättemånga blondiner där inte. Ja ja jag omger mig med söta brunetter antagligen för att jag som ensamt ljushuvud skall synas.

Jag lovade även ge Mr X en rapport från mina ev möten med min favoritresenärska. Även hon svarthårig (från Indien).
Faktum är att jag har inte sett röken av varken henne eller hennes trinda mage. =) Lite synd är det, men än är det inte försent.

Stora möbelvaruhus..

Suck! Har stått och hängt på IKEA:s köksavdelning hela förmiddagen, eftersom mitt nya lab skulle inhandlas på tre röda sekunder.. helst igår.
Det är lite småjobbigt.. vem vill inte ha ett flaschigt lab (med spots och massa coolt)? Detta går dock inte ihop med filosofin praktiskt och framförallt billigt.

söndag 7 juni 2009

Män i kostym..

Vad är det med mig och män i kostym? Igår fm kom Mi hem till mig och ville ha mitt stöd. Jag var naturligtvis villig att stötta honom. Han ville ha hjälp med klädval inför ett bröllop, som han senare på kvällen skulle vara Toastmaster på.
Oh my god! Jag kippade efter andan.. det innebar att jag skulle få se honom i kostym (Mi är nämligen så långt ifrån kostymkille man kan komma, och tur är väl det på sitt sätt). Han är snygg i vanliga fall, men i kostym ... jag blev religiösare än vanligt.
Det sorgliga var att jag endast fick njuta av det i nån timme. Om några år eller så.. vid hans eget bröllop kanske jag kan få bevittna det igen.

Den som lever får se..

fredag 5 juni 2009

Dessa pendeltåg..

Trött, sliten, frusen och ganska less drog jag mig hemåt från jobbet (en timma senare än planerat som vanligt). Då är naturligtvis pendeltågen försenade. Det brukar vara saker som växelfel, signalfel och vagnfel. Idag var det ett intressant fel, som kanske inte ens var något fel, det hette.. Befarat spårfel. Öhhh!
Så här säger ordlistan om ordet Befara
Befara
misstänka att något negativt är sant; vara rädd för att något /negativt/ är fallet

Ja just det misstänker att något är sant. Det gick till på följande vis tror jag.
En SL gubbe säger (efter ett par öl eftersom det är fredag).. Jag tycker det ser ut som om det skulle vara en spricka i spåret. Hans kollega sneglar... mmm det är sant, det är ju inte bra. Låt oss meddela huvudkontoret.
Vi har ett befarat spårfel söder om Sundbyberg. Låt tågen köra i 30 km/h ett tag tills det rättar till sig (eller tills ölen har lämnat SL gubbens dimmiga syn).

Så min resa hem idag gick på i runda svängar (eller väldigt långsamma svängar) 1,5 h..

Varför.. (nummer tre i ordningen)

..Drömmer jag om datorer på nätterna. Jo för att jag är IT-ansvarig, och för att jag eg inte vet ett skit om datorer (brukar msn:a M när det verkligen krisar).
Just nu har jag en datorsvacka. Miss UD hade ett inlägg på sin blogg om högskoleutbildade kvinnor, att högskoleutbildning inte alltid är lika med logisk.
Min akademiska utbildning gjorde att jag inte behöver någon extra utbildning inom data enligt min chef (inför mitt IT-ansvar), eftersom jag redan har en utbildning på en massa högskolepoäng (typ 180p eller något liknande). Det är bara det att min utbildning är inom medicin/ ekonomi och inte IT. Jag har bara ett gediget intresse av att montera ner saker i sina beståndsdelar, samt att trycka på knappar bara för att se vad som händer.

Livet blir inte mer logiskt bara för att man är akademiker..

torsdag 4 juni 2009

lab.assistenten



Det här är min ständiga följeslagare på Laboratoriet. Får jag presentera Lab.Råttan!!
Den har dock inget namn än.. Förslag??



En ny bok..

När jag hittar en bok som jag gillar, så kan jag bara tappa hela världen för den tid det tar att läsa boken. O sen är jag alldeles tom, och saknar den jätte mycket, som ett sällskap.
Nu har jag hittat en riktig pärla.. Ett fantastiskt sällskap i form av Carlos Ruiz Zafón "Ängelns lek" . Om ni inte har läst samma författare men "Vindens skugga", så kan ni börja där. Ohhh!! den är formidabel!!

onsdag 3 juni 2009

Något hemskt har inträffat..

.. Min bättre salsahälft är halt, på vänster bakben. M se till att hitta någon dunderkur, eller någon dunderdoktor som kan byta ut benet. Vi ska ju dansa på söndag.. hade jag tänkt i alla fall, säg till om jag tänker fel!

Tycker faktiskt synd om honom lite också.. han lever under stor press (från mig).

En dålig förlorare..

..och en dålig vinnare möttes igår i en lagmatch i Boule. Den dåliga förloraren är min vd (kunde varit jag), och den dåliga vinnaren var jag. Han är otroligt vass i Boule vill jag lova, och jag hade nog bara tur (eftersom jag aldrig spelat Boule förr).

Hur slutade då matchen? Jo vi vann med två poäng över hans lag..

tisdag 2 juni 2009

Funderingar..

I söndags träffade jag Mi :s dotter för första gången. En söt tjej på 9 år. Vi hämtade upp henne på ett födelsedagskalas. Hon var klädd i en fin cerise (nyinköpt för dagen) klänning.
Jag sa
- Vilken fin klänning du har
Hon svarar
- Ja jag har en likadan hemma hos mamma fast mörkblå.... (paus, funderar ett tag) .. men utan ketchupfläckar. =D

måndag 1 juni 2009

Investering

Jag har skrivit så mycket om mina centrifuger det senaste.. Dom är ju lite smått labila.
Nu vet jag vad jag vill ha... En tysk. Han ska manuellt snurra mina blodprover genom att snurra armen. Den här typen orkar sällan veva mer än till 80+- några år.
Nej! så var det inte riktigt. Tyska centrifuger är det bästa som finns att få tag på, på marknaden. Jag har en nu.. den är från början av 70-talet (dvs väldigt gammal), men som sagt nu börjar den lämna in sin avskedsansökan.

Jag är ju precis lika gammal, men jag har bara börjat.

Hääärligt!

Helgen har varit en orgie i solsken.. =D