torsdag 30 april 2009

Nu grönskar det..

Jag tycker att jag har suttit och verkligen tittat på träden i år. För jag ville se när dom blev gröna.
Tydligen har de passat på att slå ut sina gröna blad när jag var på salsa i tisdags, eller så var det kanske igår under min 2 h renovering.

För idag när jag åkte till jobbet märkte jag att allt var alldeles ljusgrönt.. Nu är det vår i alla fall.

onsdag 29 april 2009

Daten

Jag var på date i all min prakt. Träffade söta frk A.
En super bra tjej. O salsa dansar hon. Kan det bli bättre.
Det känns väldigt bra.. hoppas hon tyckte det också! =)

Ska jag betala för det här..??

Jag gick tidigare från jobbet idag, för att gå på helkroppsrenovering. Började med helt fantastisk ryggmassage.
Sen skulle nyllet få sitt. Gegga hit och dit, som innehöll hela skogen (blåbär, smultron och lingon mm). Det skulle vara jättebra för mina äppelkinder. =)
Sen plockades det ögonbryn.. hon skulle bara plocka lite.. efter en kvart undrade jag lite försynt om jag hade några ögonbryn kvar. O ont gjorde det.
Sen plockades det fram någon slags pincett, som skulle användas till porrengöring. Hon ryckte tag i min näsa, och tryckte den upp mellan ögonbrynen. (kändes det som) Efteråt såg jag ut som Rudolf med röda mulen.
Sen fick hon för sig att det skulle vara jättefint och permanentfärga mina ögonfransar. Fick hela ögonen full med svart gojja. Som sved.. ajaj aj

Om man ska bli fin får man lida pin.. heter det så fint. Det stämmer. Ut från stället klev jag med pandaringar runt ögonen (värre än vanligt), Rudolf näsa och några slantar fattigare. Tror nog att det kommer bli bra, måste bara få sova på saken... och smälta hela upplevelsen.

tisdag 28 april 2009

Jag ska på date..

Imorgon ska jag på date.. och inte vilken som helst.
Nu tänker ni oh nej, ska hon aldrig sluta. Jag kan erkänna att jag haft lite problem med män den sista tiden, men jag tror det finns någon åt mig också någonstans. Det gällde dock ingen man den här gången. Jag har träffat en ny tjejkompis. =)
Det ska bli jätte spännande. Ni anar inte hur svårt jag har haft att träffa tjejkompisar. Det är svårare än att träffa potentiella män och älskare. Jag svarade på en annons helt enkelt, det finns kontaktannonser för sådant också. Jag hoppas verkligen att personkemin stämmer, skulle behöva en tjejkompis som är i samma situation som jag.

måndag 27 april 2009

Roligt.. fast tråkigt på samma gång

Jag har glömt att berätta. Jag har fått Spotify. Med sladden kom Spotify. Jag har varit så avundsjuk på M länge, men nu har jag fått eget. =)

Det tråkiga med det hela, är att jag kan lyssna på Marc Anthony. "My baby you" åker på som någon slags självplågare, för att se vad som händer. Det är som att skruva på en kran.. känslorna bara väller fram, och för att inte tala om minnena och tårarna (min hjärna är bara för jobbig, snälla lämna hjärna mig ifred). Det är för jä..ligt på många sätt, o nu menar jag inte Marc Anthony. Han är hur bra som helst, om man orkar lyssna!!

Finemang!!

Jag blev så inspirerad av Miss UD och hennes massage (stavningsprogrammet ville skriva massaker här).
Jag var bara tvungen att unna mig något jag också.. det var ju ett tag sen.

Så.. på onsdag skall jag på ryggmassage, ansiktsbehandling, manikyr och allmän uppfräschning á la 2 timmar. =) En ny Häxa kommer att plockas fram ur djupet, hon finns gömd där inne. Hon bara väntar på att komma fram i vårsolen.
Mr J! Dom kommer även plocka mina ögonbryn, så då kommer du få din önskan uppfylld. he he (Jag älskar sådana små tips, särskilt när de kommer från en kille. Det finns en (eller flera) anledning(ar) till att ta hans tips på allvar).

Problem.. stora sådana

Jag kan inte bestämma mig för vilken färg jag skall ha i bakgrunden på bloggen.. jo jag vet.. det är jobbigt just nu!! Ha ha Någon som kan hjälpa mig?

söndag 26 april 2009

Söndag.. och inget mer

Har njutit av det fina vädret idag också!! På väg hem från kyrkan var jag tvungen att gå förbi Kungsträdgården.. Alla träden som är så rosa och fina (vad är det för träd körsbär? Nej dom är vita. Mandelblomsträd kanske?) hade slagit ut, och alla människor satt och fikade under dem.

M det har känts tomt i helgen utan dig. Det är nog första helgen på tre månader, då vi inte hörts eller träffas. Ja det är ju så det måste vara.. tråkigt är det i alla fall.. Tänkte på dig nu när jag gjorde bilden ovan.. Det är ju du som lärt mig mspaint, och jag är så nöjd att jag kan det nu. Tack för hjälpen!! (inga lämlar dock.. men du får jätte gärna klippa in en själv. Jag vet att du är sugen på det)

Nu ska jag hem till Mr J och titta på en film..

Jippie!!

Av dagen i solen har jag blivit beige.. =)(Nu kan man fundera på hur positivt det är att vara beige, men för mig känns det bra).
Nöjd! Ser redan lite bättre ut än den likblåvita nyans jag hade innan.. God Natt!!

lördag 25 april 2009

Härligt på många sätt..

Spenderat dagen i solskenet med Mr J och bilen. Dagen har varit fantastiskt härligt. På förmiddagen åkte vi (och hundratjugo andra stockholmare) ut till Ulriksdals slottspark. Där hade vi picnic, jag älskar picnic.
Mr J är som vanligt charmant trevlig (trevlig är ett förkastligt ord, men han är verkligen trevlig, en gentleman. Japp! Det är så det är).

Igår satt vi på min balkong i solen och drack ett välförtjänt glas rödvin.. Jag har sol på min balkong. =) Det låter konstigt att reflektera över detta, men jag köpte min lägenhet (ett nybygge) i höstas. Har alltså inte haft en aning om solchanserna (har väl misstänkt lite lätt hur det skulle kunna bli). Det kommer dessutom bara bli bättre, eftersom solen kommer stå högre ju längre framåt sommaren det blir. Jippie!!

Jag hittade en skylt som helt klart var menad för mig..

Den säger till mig "Häxan.. Varning för grodor. Du har redan kysst så många och ingen av dem har blivit någon prins. Så.. inget mer kyssande, så länge du lever"

fredag 24 april 2009

Att göra lista..

Så här såg en av mina "att göra" listor ut i början på veckan. Hade huvudet fullt med en massa annat, men försökte se ut som om jag kunde jobba normalt. Lyckades sådär!
  • Planera mitt nya laboratorium, fixa ritningen
  • Fixa offert för uppgradering av datorer
  • Beställa varor (good shit)
  • Ändra en modul i vårt datasystem så att den fungerar bättre
  • Skriva personalmötes protokoll
  • Ringa extern kund för möte
  • Skicka analysapparat för underhåll
  • Inte bryta ihop!!

Funderade på om jag kanske skulle lagt den sista punkten på första plats istället..

Att vara LabHäxa..

.. är inte lätt alltid. Jag är tex helt okunnig när det gäller elprylar osv (förutom dom som finns på mitt jobb, dessa är jag en baddare på)..
I min och M:s "relation" så är det han som är "teknikern" (han är tekniker, medicinsk sådan), och sköter detta med sladdar och koppleriverksamheten (typiskt manligt), och framförallt har han intresset av det hela.

Igår fick jag för mig att jag skulle köpa en sladd så jag kunde koppla datorn till mitt högtalarsystem hemma. Jag kunde inte hålla mig utan var tvungen att skicka ett mail till expertisen. Fick en jätte fin utläggning, med artikelnummer och allt på Clas O (såg jag sen i efterhand).
Jag är nämligen lite lätt otålig, och begav mig på eget bevåg till CO. Hittade en sladd som jag antog var rätt. Det finns helt sjukt massa sladdar på CO, men jag plockade ut exakt den sladden som M föreslog i mailet. Nöjd!! Jag kanske klarar mig utan expertis, verkar inte vara helt okunnig.. eller inte, vi får se?!

Eller som ett gammalt djungelordspråk säger: Man får oftast köpa många sladdar, innan man hittar den rätte..

torsdag 23 april 2009

Charmigt

En kollega till mig, försökte få mig bortgift i lunchrummet igår. Hon säger till vår nyanställda manliga kollega (gift)..
-Labhäxan är singel (oh! jobbigt tänkte jag, jag äter, nu pratar vi om något annat fort)
Han tittar upp och möter mitt rödgråtna pandaögda ansikte (efter alldeles för lite sömn och alldeles för mycket grubblande), och säger.
- Ja men det är ju svårt att förstå *nickar lite*

Vad är det som är så svårt att förstå?? Ska jag ta det som en komplimang.. har lite lätt problem med att se det så (just nu), men ok vi säger det för arbetsfridens skull.

onsdag 22 april 2009

Mmm

Mitt känslopådrag kanske kräver en förklaring..

Den 22 Januari dök du upp på den här bloggen för första gången. Då blev du Mr M med hela min bekantskapskrets, och den här bloggen har bara uppskattat din närvaro (det gör häxan också som skriver om alla bravaderna) =). Nuförtiden har du titulerats bara M (hoppas du inte är ledsen för det). Det har varit stormigt värre ibland i vårt "förhållande", en riktig känslomässig urladdning.

Nu har det laddats för sista gången, och det finns ingen återvändo. Jag hoppas att vi väldigt snart skall kunna dansa igen.
Eftersom jag är så efterklok (alltid mycket lättare), så var det ingen höjdare att blanda in annat i vårt dansande. Ibland är det svårt att låta bli. Vi ska nog hålla oss på dansgolvet med vår rumba och framförallt salsa. Ingen hetta någon annanstans än på dansgolvet efter detta. Jag kommer definitivt att sakna det, men huvudsaken är dock att vi kan dansa ihop. Annars dör jag inombords.. dansa är min passion och framförallt med dig Mr M.

måndag 20 april 2009

Varför

Hur kunde detta hända.. vilket enormt missförstånd. Det får inte sluta med ett missförstånd. Allt som vi har haft tillsammans.

Jag måste bara ta semester från mig själv ett tag, jag orkar inte mer än så här. Jag är slut. (på fler än ett sätt). Det här missförståndet blev droppen..

Ni får läsa någon annan blogg så länge tills jag har hittat mig själv igen. Jag är otroligt ledsen och frustrerad, ur det kommer inga bra inlägg.

SJ och P4

Vi börjar med ett litet dilemma. På vägen ner till Götet i lördags, kom jag på att vi bokat tågresan på en väldigt helig tid.. Nämligen Melodikrysset tid. Hur kunde jag låta detta hända? Jag har radio i mobilen. För alla er som försökt lyssna på radio i mobilen i ett x2000 tåg, så kan jag tala om att det går inte.
M kom på den intelligenta idén att de har ju radio i sätet (kanske inte i sätet, men ni förstår vad jag menar). På x2000 finns följande radio kanaler P1 (det lyssnade min morfar på, och han har varit död ett bra tag. Jag minns väderrapporten i mormor och morfars kök när jag var liten... kattegatt nord-nord-väst 3 östersjön syd-nord-väst 8 osv ja ja ett litet sidospår), P3 (visserligen en bra kanal men vid detta ändamål fel) och en klassisk cd-skiva.

M frågade tågvärdinnan om dom möjligtvis skulle kunna ställa in P4 på radion i sätet, för att jag skulle lyssna på något viktigt mellan 10-11. Hon frågar då; Är det något viktigt sportevenemang?
Va!! Så sportevenemang går före allt annat?? =( Om hon hade frågat mig, så hade melodikrysset gått före OS alla gånger. (blir lika arg varje gång, när melodikrysset är flyttat eller utgått pga sport.. en hemlighet är att jag tycker sådär om sport.. jaha ni förstod det!)
Vi svarade.. att nja mer viktig tävlingsform för glada entusiaster. Det räknades inte. Suck. Fick nöja mig med att bli slagen av M i yatzy, två gånger på raken istället. Tycker inte om att förlora, så jag muttrade lite (men det gick bra jag har nästan kommit över det). Han är en baddare på att gulla med de små tärningarna, så att han får nästan allt han önskar sig (enligt mig.. mutter mutter).

söndag 19 april 2009

Den som väntar på något gott..

Jag ska berätta mer imorgon, om min och M:s födelsedagsfirarhelg i Götet.. Jag kan avslöja att allt känns bra och jag kommer att sova som en prinsessa.
Kommer dock sakna någon att slita täcke med i den "lilla" (1.60)sängen, och sen är det hotellfrukosten som avsaknas imorgon. God Natt..

fredag 17 april 2009

Fredagsroligt a la A..

"Det här var väl en kul liten båt?"
"Vadå?"
"Den driver med oss."

Mohahahahahah!!

Imorgon it is..

Imorgon skall jag och M åka till götet. Jag har verkligen sett fram emot detta så mycket, det ska bli så mysigt. Tågresan sthlm-gbg kommer få en hel ny dimension, tack vare det braiga sällskapet. Jag är verkligen jätte glad över att du vill göra detta med mig M!! (på något sätt känns det som om resan kommer rätt i tiden trots allt).
Schemat är späckat.. så vi behöver inte fundera på vad vi ska göra. M du kommer få träffa några av mina bästa vänner. En av dem är helt klart en njurmottagare. =)Jag säger bara en sak.. Hotellfrukost..
Jag hade tänkt att vi skulle pröva salsagolvet i götet, för att kunna jämföra lite. Ser fram emot att få träffa din syster, och framförallt dina syskonbarn (om den nu blir så).

Kommer naturligtvis med en utförlig rapport på måndag..

Ultimata testen..

Måste börja med att be om ursäkt för de något starka inläggen igår (nu pratar jag inte om korvhistorien), jag var bara tvungen att förmedla en annan sida av mig. En sida som kanske inte alltid är så glättig och hurtig, inlägget var en del av mitt liv och det går inte att förneka. =)

Idag ska jag börja med att lära er att på ett enkelt sätt kolla om en person i din närhet betyder väldigt mycket för dig (detta test gäller inte familjemedlemmar dock).
Det kallas det ultimata njurtestet. Man ska ställa sig följande fråga till sig själv.

- Om xx (personen ni testar) blir så sjuk att det enda som kan rädda honom/henne är att du ger en av dina njurar. Skulle du göra det då?

Om svaret är JA då är det en person som betyder väldigt mycket. (det är inte jag som har hittat på det här något morbida testet, men pröva på personer i din omgivning får du se vad de går för. Framför allt dina date:er om du har några sådana) Naturligtvis bör man inte tala om resultatet för de personer som man kanske inte skulle ge sin njure. De kanske redan känner på sig detta, och har säkert en annan person i sin omgivning som kan donera en njure.

torsdag 16 april 2009

Valen.. nä inte fisken (jag vet att det är ett däggdjur)

Var på macken för att inhandla en lyxlunch.. korv m bröd och en halvliters cola. =)

Jag: Jag vill ha en korv med bröd
expediten: (tyst tittandes)
Jag: .. hmm ja o så en cola till
expediten: Ja men vilken korv?
Jag: En vanlig.. du vet med bröd
expediten: Ja du väljer korv här?
Jag: (tittar på alla 20 sorter som ligger där) Var är den vanliga?
expediten: Kokt eller grillad?
Jag: (Börjar nästan gråta, är lite instabil idag) Grillad
expediten: Vill du ha ketchup eller senap?
Jag: Bara ketchup (sluta nu)
expediten: Gurkmajonäs, västkust eller räksallad?
Jag: Suck jag vill bara ha en vanlig korv.. inget av det där
expediten: Rostad lök?
Jag: Ja.. är vi färdiga sen, kan jag få min korv nu.
Expediten: Smaklig måltid

Korven tog en tredjedel av tiden att äta upp, som att välja alla tillbehör. Det var bättre på 80-talet, då var en grillad korv en grillad korv.

Jag är otröstlig idag (och korvincidenten gjorde inte mitt liv enklare).. Vad gör jag på jobbet? Jag har dimsyn pga alla tårar som envisas att hålla på att rinna på mina kinder ner i apparaterna, ner i tangentbordet (borde orsaka kortslutning). Men.. Jag är från Sverige, och jag är tapper.
Fick ett ordspråk av en arbetskamrat.. som är så himla sant.

"Fundera inte för länge på nästa steg. Då kan du bli stående på ett ben resten av livet……."

onsdag 15 april 2009

När du får oväntat besök..


Har jag sagt att jag jobbar lite utanför Stockholm... på landet. Den här söta kompisen satt utanför mitt fönster igår. Jag försökte bjuda in henne (för det ser man ju lätt att det är en hon, ullig och gullig), på en kopp kaffe.. Morot?. Hon tackade ödmjukast nej, eftersom det finns en liten risk.. Vissa djur som går in på mitt jobb kommer inte ut igen (levande).

tisdag 14 april 2009

Nu är jag där igen.. Vovve, Våning etc

Jag vill ju så gärna ha en hund. Jag ser mig själv som den ultimata hundägaren. I lördags på min och M:s promenad, kändes det som om han stundom fick släpa mig runt.. för att jag inte skulle stanna vid varenda Cavalier King Charles spaniel som fanns (det var i alla fall två).
Eftersom jag jobbar på ett väldigt hundvänligt ställe, skulle den aldrig behöva vara ensam (o jag behöver inte heller vara ensam win-win).
Det enda är att Jempa är allergisk. Enligt rykten funderar hon och Mr Mexiko på att flytta till just Mexiko, så då behöver jag inte ha dåligt samvete för det. Mr J älskar hundar.. o det är bra (en given hundvakt).
När jag var yngre och bodde hemma i Jönköping, hade min farmor en C.K.C spaniel, som jag älskade över allt annat. Lilla Kickan.. hon var så fin, brun och vit prickig. Hon blev nästan 13 år gammal, men på slutet var hon lite lätt risig.

måndag 13 april 2009

Nu är den här..



Våren!!

Var på Annandagpåsk mässa i st Jacobs kyrka. Det var fler som medverkade i mässan än besökare. Folk har väl tröttnat på Jesus, nu efter alla dessa påskdagar.. han har dött och uppstått det här året också. Det är bra!!
I fredags stod en gubbe utanför kyrkan och skrek.. "Jesus lever, påsken är inställd". Som den sanna kristne jag är tänkte jag.. ja han får väl leva eller dö, bara jag får vara ledig från jobbet. he he.(hedning)

Sen mötte jag en god vän (man brukar säga så när man inte vet riktigt hur man skall klassa dem) Mr I. Vi gick mot djurgården, och stannade och tog en välförtjänt fika vid Rosendals trädgårdar.
Dagen började ganska grå, men när vi satte oss ner kom solen. Allt börjar grönska nu.. det är så härligt. Bilden ovan är tagen 080419 (o den jätteproffsiga fotografen (jag), kastar sin skugga över de små sipporna), och jag kan lova att vitsipporna har kommit lika långt nästa helg. Dom stod där idag och bara väntade på ytterligare en solstråle.. för att bilda de där grönskande vitsippeängarna som finns på djurgården.

söndag 12 april 2009

Isn't it Ironic

Varför är livet så jobbigt ibland. Varför spelar det mig ett spratt. Varför blir det aldrig som jag har tänkt mig (Va!! vad menar ni, vadå tänker för mycket. Jag vet en kille som tänker för mycket hey A). Jag önskar att jag bara nån gång kunde ha turen på min sida, o då menar jag inte att man kommer till perrongen när rätt t-bana precis rullar in. (smickrande naturligtvis) Utan i verkliga livet något som verkligen betyder något..

Delar ur låten "Ironic"

It's a traffic jam when you're already late
It's a no-smoking sign on your cigarette break
It's like ten thousand spoons when all you need is a knife
It's meeting the man of my dreams, and then meeting his beautiful wife

An old man turned ninety-eight
He won the lottery and died the next day
It's a black fly in your Chardonnay
It's a death row pardon two minutes too late
It's like rain on your wedding day
It's a free ride when you've already paid
It's the good advice that you just didn't take Who would've thought ... it figures
Isn't it ironic ... don't you think

När jag hittar någon jag trivs med.. antingen är han gift, bestämt sig för att bli munk, ska flytta till Alabama eller så är jag inte rätt för honom helt enkelt (det är något som saknas)... Fan tänk om livet kunde vara enkelt.. (fast då vet jag ju inte när det ljusnar och blåser medvind, man måste ha skådat botten först sa en vis man en gång)

Bättre än så kan det inte bli..

Jag hade (tillsammans med M) en av de bästa dagar jag haft på länge. Älskade M, vi har så mysigt. Vi tog en lååång promenad på eftermiddagen igår. Laddade först med en brunch vi hornstull, och sen gick vi längs vattnet bort till skanstull och sen tillbaka igen. Solen sken och människor och hundar var glada. Vi satte oss i en hammock och gungade lite. Jag hade huvudet i hans knä, och allt var bara sådär fruktansvärt romantiskt, så som det är i Anne på Grönkulla. (man vill ju bara gråta, men gör nog rätt i att låta bli)

Vi köpte de där sista ingredienserna till påskmiddagen och gick hem för att avnjuta hela kittet. Ja je men.. och Mojitos till Påsk mmm en höjdare. Jag var lite orolig för lammet.. men det blev jättegott, inte en enda kofta inom räckhåll. Vi gjorde marsipankängurur och taxar till efterrätten. Väl där så var jag så mätt att jag orkade inte min marsipantax. =) Nu ska jag ut och njuta av solen. Påskpussar till alla idag..

fredag 10 april 2009

Fröken livrädd och kärleken..

Jag tror det är en titel på en bok, om jag inte minns fel.
I morse när jag satt och funderade på livet vid frukostbordet, kom jag och tänka på ett bibelord som är så bra.. Oh no tänker ni kanske, nu ska hon försöka frälsa oss (men nä det hade jag inte tänkt.. inte idag)
Bibelordet lyder;

"Rädsla finns inte i kärleken, utan den fullkomliga kärleken fördriver rädslan, ty rädsla hör samman med straff, och den som är rädd har inte nått kärlekens fullhet"

Jag försöker verkligen att jobba med detta. Jag har misslyckats så många gånger att jag borde vara rädd, men det är jag inte. För ju längre tiden går desto äldre jag blir, ju mer förstår jag att jag har något att ge. Jag förlorar inget på att vara ärlig mot dem som står mig nära. Att vara rädd och undanhålla det jag egentligen vill och känner, det är inte kärlek.
Om man tror att man kan ta kontrollen över sitt eget liv genom att lura sig själv och andra genom att spela ett spel. Då har man inte förstått storheten i kärleken, och man kommer heller aldrig nå kärlekens fullhet.

Det är klart att jag inte vill bli sårad, det vill väl ingen. Om jag undviker att bli sårad då undviker jag livet, och jag kommer aldrig få leva livet fullt ut. Jag kommer aldrig få se storheten i kärleken.

torsdag 9 april 2009

Queen of fucking everything..

För det är så här man kan känna sig ibland, när det blåser medvind. Jag kanske inte riktigt har nått dit än helt och fullt, men jag jobbar på det hårt och målinriktat. Dr Feelgood säger att snart skall det blåsa medvind för mig också. Självplågeri, självdestruktion och offerkoftor är inte inne längre. Däremot närmar sig påsken med stormsteg..

Så nu ska jag utmana mig själv.. inte mycket men lite.
Jag och M ska äta påskmiddag på självaste påskafton. Först tänkte jag göra det lätt för mig, o laga nån av mina paradrätter (typ kyckling a la Jacob eller nåt, kyckling = påsk tyckte jag). M tyckte inte att man skulle äta kycklingar, efter som dom på påsken är så gula och gulliga. Han har rätt!!
Jaha.. vad ska göras nu då tänkte jag. Lamm naturligtvis. he he. Va!! Vad kom den ifrån.. jag kan ju inte laga lamm. Jag kan ragga på lamm, och jag var tillsammans med ett i ett halvår.. ja o se hur det gick.
Konsulterade lite folk på jobbet, och fick hundra förslag på olika marinader och kryddor hit och dit. Ullsmak som botas med kaffebönor, o hej o hå.

Lät mig inte förvirras. Gick till slaktaren och köpte fyra lammkotletter. Nu har jag gjort en soppa av alla förslag, och jag känner att det här kommer bli bra. Självförtroendet är på topp. Sen diskuterade vi resten av ingredienserna till en riktig påsk, och kom fram till följande menyförslag.
  • Aperitif (den står M för, jag får bara vänta och se)
  • Förrätt: Blandade sillar och ägg (snaps kan man få till det om man vill stärka sig inför lammet)
  • Huvudrätt: Ungsbakade lammkotletter provencale med potatisgratäng (rödvin till det)
  • Efterrätt: Liten rulltårtebakelse med grädde toppade med egenhändigt gjorda kycklingar (eller andra figurer som bara fantasin erbjuder, jag vet vad jag ska göra he he) Kaffe
  • Efter Efterrätt: (jaha den punkten var M:s också, bara att slappna av)
  • Mojito (lite Kuba måste medverka i den annars väldigt svenska påskmaten, och rom är bra för matsmältningen)

Jag tror menyn har potential helt klart. Sen beror det på hur Jag hanterar varorna. M är ett fint stöd, och en bra försökskanin (både lamm och kanin till påsk).

Så finns ju alltid McDonalds..

onsdag 8 april 2009

Jag har aldrig..

Lyssnade på ett radioprogram idag på P3, där man fick ringa in och tala om vad man aldrig hade gjort. Då ringde en man in (lät som om han skulle varit i min ålder), han sa att han aldrig hade kysst någon. Han hade gjort ett försök för några år sedan med sen dess.. var det kalla handen. Han hade väldigt många uppfattningar om det kvinnliga könet, som tex.. Tjejer vill bara ha långa killar (han själv var ju kort), och tjejer vill bara ha tuffa killar typ gymkillar. På något sätt så förstår jag varför han aldrig har fått komma till, med alla dom fördomarna.

Det fick mig och tänka på min egen första kyss...
Det var Augusti och jag var 16 år (1991). Hade varit på en fest och spanat in värsta killen. Hade lite av ovanstående tankar, men vem vill kyssa mig. Jag hade varit hackkyckling (så här till påsk) genom hela min tid på högstadiet. Så jag undrade verkligen, vem vill ha mig. Följande helg var det i alla fall kräftskiva i Ottos sommarstuga i Hok. Mina nyfunna vänner på gymnasiet var verkligen helt ok, och redan då festades det en hel del. Killen jag spanat in gick på andra gymnasieskolan, i en parallellklass till min bästis Lisa.
Hon tjatade.. det är klart du ska med. Mmm ok då!!. Vi åkte i en fullpackad bil till festen i .. Hok. Nykterist som jag var, tittade jag på alla alkoholeskapader. Jag minns inte jätte mycket av själva festen (jag var nykter jag lovar), mer än att Han var där och att alla var ganska berusade. Vi åt säkert kräftor.. vad vet jag.

Han tog mig i handen och skulle visa mig något bakom huset. Blond och blåögd som jag var på den tiden (det är jag fortfarande, men har fått en viss livserfarenhet), följde jag med. Där bakom huset, det röda med vita knutar (tror jag hmm), fick jag min första riktiga kyss. Jag minns det klart, som om det var igår. Han var en jättefin kille. Vi höll ihop tills vi blev 20, men på något sätt förlorade vi varandra. Vi kanske växte ifrån varandra.

Mot mina principer..

Egentligen vill jag inte synas på min egen blogg.. vill vara lite hemlig sådär. Bilden kan ju dock föreställa vem som helst, men jag kan upplysa alla om att det är faktiskt jag. Iklädd ett par av mina souvenirskor (fina att titta på, men sen då. Se inlägg om min skofetich)

Bilden är från fotograferingen som jag roade mig med igår eftermiddag. Jag hade en fantastisk dag. Drack en latte i solen, åt lunch med M söta M (vet att män inte vill bli kallade söta i första taget, hellre snygg sexig etc. Jag har kollat med honom och han tycker att det är ok). Sen var det salsa som vanligt på tisdagarna.
Min blogg är väldigt uppskattad så här i Påsktider, men jag kan upplysa alla oroliga.. att jag kommer inte att flyga till blåkulla det här året heller. Det är inte riktigt min grej det här med en massa kärringar som träffas (med svarta katter och kvastar) och har kafferep. Är lite mer av typen ensamhäxa.

måndag 6 april 2009

Lilla snigel akta dig..

På tal om gamla date:er (inlägg om fransmannen).. Det började en jätte snygg kille i klassen under mig på universitetet. Han var Värmlänning. Vi date:ade ett tag, vi kallar honom JJ. JJ var blond och hade en kornblå Pontiac (otroligt cool tyckte jag då, bara något plastig, hade ju inte sett A:s bil. ). Han beställde lakan på NK i Götet, måttbeställda (kornblå), till sin vattensäng. Jag sov över i den en gång.. vilken upplevelse. Jag skulle vara lite fin i kanten och inte ligga för nära, men om man har sovit i en vattensäng tillsammans med någon som är lite tyngre än en själv, så blir just den önskan väldigt svår. Jag rullade ner på honom, mest hela natten.

Det blev inget med JJ, han var nog inget för mig (han är numer gift och bor utanför Uppsala). Något oanat var att JJ:s kompis Ma, blev jätte förtjust i mig och ville ha en date. Efter mycket övertalande gick jag med på det. Vi var ute och åt.
Ibland rör sig min mun lite snabbare än min hjärna... kan vara till min nackdel. Vi pratade om blivande partners, och ev pappa till mina barn. Svarade lite snabbt.. något blont, man måste ju satsa på den ariska rasen (o så skrattade jag lite lätt). Tänkte inte mer på detta uttalande.

Hörde inget mer från Ma (som var mörkhårig). Konstigt (han som var så på)??. Så fick jag ett brev (pappersbrev). Jag tror inte han hade speciellt mycket positivt att säga om mig, på de två sidor med långa meningar som han plitat ihop.
Han skrev att han hade hört Tysk marschmusik och stöveltramp, där på restaurangen, och han tackade ödmjukast för sig... så kan det gå, att tala är silver men tiga är guld.

Inget särskilt..

Jag är bara glad idag. Lite för att solen skiner så fint utanför fönstret. Ganska mycket för att M är tillbaka från Egypten, men mest för att jag har riktiga vårkänslor. Har nog längtat efter solen mer än jag kunde ana. Imorse trippade jag till jobbet i mina nya skor. Det klapprar så fint.. klapp klapp klapp klapp när jag går. Ett säkert vårtecken!! =)

söndag 5 april 2009

Varför!!..

..TorrFäller mina nya svarta spetstrosor, på mina nya rentvättde vita lakan. Det är förjävligt!! Får man sälja sådan skit?? köpta på GT naturligtvis.. är lite suspekt inställd till dom, och nu har jag fått vatten på min kvarn.

Söndags sällskap..

Det verkar som om jag har blivit en pensionärsfavorit (tur att man är favorit någonstans). Idag på tunnelbanan på väg till min religiösa stund, kom tre pensionärer på tåget. Dom siktade på de tre platser som var lediga runt mig. Den något bastanta damen (utrustad med stavar) skulle precis sätta sig när tåget gör en acceleration. Jag fruktade för mitt liv. Såg hur jag skulle bli en liten våt fläck på röda linjens säten. Satte upp händerna för att skydda mig ifrån mitt öde (som fläck), som tur var återfick hon balansen och jag kunde andas ut.
Hennes man anade min rädsla och sa, att egentligen var det hans jobb att se till att hans hustru inte ramlade på oskyldiga blondiner.

Antagligen står det i min panna "berätta något från förr". För han började berätta vilken den absolut första sträckan som tunnelbanan hade. Det var mellan Skanstull och Slussen. För er som inte bor i Stockholm är det en sträcka man går på 20 min max. Sen berättade han att de hade hittat guld när de grävde tunnelbanesystemet runt centralen.
Naturligtvis kom frågan (som alltid kommer när man är utomsocknes), var kommer du ifrån?. Svarade att jag var född i Småland. Han tittar på mig och säger.. från de mörka skogarna i Småland (nickar dramatiskt). Ja om herrn tycker att Jönköping är mörka skogarna, så javisst. Då kommer frun med i bilden.. Bibelbältet!! (Den har jag aldrig hört förr lilla frun) he he.

Då säger den herrn (och ser väldigt lurig ut).. Har du en bror som är jättelång. Jag svarar.. nä hurså??
- Emil Ha ha ha ha (E Mil, tror nog att detta är ett skämt som på sin höjd A kanske kan förstå sig på). Jag skarattar lite plikttroget.
Frun fortsätter.. men du pratar inte småländska. Jag: Nej! det beror på att jag bott tolv år i Göteborg. Hon tittar forskande på mig och säger .. gör dig inte av med den dialekten den är så charmig.

Nu har vi kommit fram till Östermalmstorg, och jag säger - Apropå bibelbältet så ska jag gå av här och gå till min kyrka. Då utbrister herrn.. Jag hoppas att vi möts igen du var så himla trevlig att prata med.
Är det bara jag som "råkar" ut för pensionärer, är jag en typisk pensionärsmagnet med mitt väna yttre?. (önskar att jag kunde attrahera en annan sort) Fast varför inte.. Söndagar brukar vara öppna pensionärsdagen för mig. Jag tackade för en trevlig pratstund, och hoppades att vi skulle mötas igen.. nån dag.

lördag 4 april 2009

Rent hus..

När solen strålar ute får jag sådan lust att städa. Så det har jag ägnat min dag åt städning. Allt damm är borta, samt all tvätt som dröjt sig kvar sen årsskiftet. Härligt! Allt får en helt ny lyster. Nu ska jag bara städa inuti mig själv också, och försöka komma underfund med vad jag vill i mitt liv och med mitt liv.
När jag tänker på mitt liv, så är det första jag känner en enorm ensamhet och tomhet. Ensamhet för att jag är ensambarn, ensamhet för att jag inte har någon vid min sida som älskar mig fullt ut. Ensamhet för att min "stora" familj består av fyra personer (visserligen är kvalitet bättre än kvantitet men ändå).

Sen när jag tänker till lite, så har jag väldigt mycket som inte är en självklarhet för många. Jag har många väldigt goda vänner, som jag absolut inte skulle klara mig utan (M du betyder så mycket för mig). Jag har allt materiellt som behövs (det skulle vara espressomaskin och badkar som saknas). Jag har ett jobb som jag tycker är jätteroligt (vi har alla dåliga dagar på jobbet, men för det mesta älskar jag mina analyser).

En dag som denna när jag kan sitta ute längs med en vägg med en kaffe i handen, och känna solen värma i mitt ansikte. Då får jag ny tilltro till livet igen!! Idag kan jag använda mina nya skor, bara det..

fredag 3 april 2009

Dött?! Nej bara avsaknad..

När jag tittar ner på mina armar så konstaterar jag följande saker.

  1. Blåmärket från soptunneincidenten är nästan borta, bara lite lätt gulskiftande.
  2. Armarna är likbleka. Ser ut som om den inte har träffats av en enda solstråle sen jag var på Kuba för ett år sedan. Helt dött!!
  3. Vit=Alla hårstrån blir svarta och framträder som på en apa.

.. men det finns mycket att glädjas åt. Jag har två armar (positivtx2), och det är fint att vara vit (har jag hört). Kommer göra sig jättebra på min modellfotografering som jag skall göra på tisdag nästa vecka. Spännande värre! Hoppas de kan göra så att min hud ser helt slät ut, sådär som på alla modeller i tidningarna (oj då! jag tänke inte på att dom var 18 och jag är nästan dubbelt så gammal, kan ha en viss inverkan på huden kanske).

Nu är det helg.. och jag har inget inplanerat.. Förutom ikväll, då jag faktiskt hör och häpna skall träffa Mr A. Allt gammalt är utrett, förlåtet, överstökat och nu kan jag bara använda honom till det han är bra på.. filmkvällarna (o så bilen naturligtvis, ej att förglömma). Han har ju dock en lite coolare bil än Mr J. Det är som att jämföra ett 5 stjärnigt hotell med ett 3 stjärnigt, inte riktigt samma division och klass. Mr J bli inte ledsen nu, du har många andra kvalitéer!!

Hur jag fick ihop det här inlägget var en gåta.. från likvita armar till coola bilar. Sådant är livet, svårt att veta vart det slutar när man börjar färden!!

onsdag 1 april 2009

Nyttig..

Nu har jag tittat på den militanta Anna Skipper och "Du blir vad du äter". Till programmet åt jag ett halvt rör Pringles och drack Cola. Ja! man måste ju få unna sig ibland.. att få titta på tv.

Ingenting speciellt..

Jag har fruktansvärda (kanske inte rätt ordval när man pratar positiva känslor) vårkänslor idag.. det bara kryper innanför huden, och solen bara skiner och skiner.
Har funderat på en resa till Kuba i början på nästa år. Någon som vill följa med? eller någon som vet någon som vill följa med. Det är ok så länge han har vältränade biceps och en stor portion humor... (vill han betala resan också, så kan jag definitivt överväga sällskap).

Annars hade jag tänkt åka för att lära mig språket, dricka rom och dansa (framförallt). Cigarrerna får jag nog fundera både en och två gånger om jag vill pröva på..