onsdag 28 januari 2009

Onödigt värre!!..

Det finns en hel del saker som gör mig upprörd (har kanske märkts i ett eller annat inlägg); Att jag måste gå upp på morgonen... Världskrig (naturligtvis).. När jag tvingas lyssna på radiosporten (har väldigt traumatiska upplevelser av detta från barndommen). Att jag var så trött igår, att jag inte orkade gå till salsan (ja då är det kris).. När man döper en katt till Lussebullen..

I morse när jag passerade pressbyrån, så ser jag löpsedeln för expressen (eller var det aftonbladet same shit different name). Där står "Fläckar på dina naglar kan vara dödlig sjukdom" (eller något liknande), det finns många exempel på samma tema. Detta gör mig såååå upprörd, dom är verkligen så onödiga.

Jag förstår att de vill sälja sin tidning, men denna typ av löpsedel vänder sig till fel grupp av läsare. De stackars hypokondrikerna. Inte nog med att de redan har alla sjukdomar som tänkas kan i hela världen, tidningen vill även pracka på dem en till dödlig sjukdom samt ett nummer av deras värdelösa tidning. De kanske redan är rädda för att drabbas av en dödlig sjukdom, och när de tittar på sina naglar och har dessa fläckar.
Då tror de att den dödliga sjukdomen drabbat dem, och de väntar hela livet på att de ska dö vilken sekund som helst. I stället för att njuta av livet och ta döden när den kommer, för det lär den ju göra förr eller senare. Tidningarna kanske har ett visst samarbete med landstinget. De får provision på varje patient, som söker för fläckar på naglarna.

tisdag 27 januari 2009

Renovering..

Jag skulle behöva en helrenovering av mig själv. Jag är så trött på se vraket som flyttat in i min spegel. Har ingen aning om hur hon kom dit, eller när hon flyttade in. Det verkar som om hon bor både hemma hos mig och hos A. Hmm!!

Är inne i den typiska Januari - Februari ångesten. Jag vill ju att det ska bli vår, o så snöar det skit. Lite semester skulle inte vara fel. Förra året åkte jag till Kuba i slutet på Februari, och var där i solen och värmen (15 grader i Havanna burr) i två veckor. I år får jag vara glad om jag och A åker till drottningholm och fikar. (som för övrigt varit ett önskan som jag har haft sen A ställde av bilen för vintern. Vi var där i höstas och fiket såg så mysigt ut med öppen spis, och så tar de bara kontanter. Varför tar de bara kontanter? Hur tänkte de då? Vem går runt med kontanter, uppenbarligen inte vi så nu har jag surat sen dess.. ytterligare ett I-landsproblem).

Mmm!! Tänk o bli lite brun (brunutansol kanske), få ligga i solen vid havet på stranden (badkar finns lite utanför city). Köpa en helt ny garderob med kläder (jag använder ju inte ens de kläder jag har), och klippa mig och färga håret (när en kvinna färgar håret rött signalerar det fara och kraftig förändring, har jag hört av en killkompis). Bli pigg och slippa släpa sig ur sängen på mogonen (hur vore det att gå lägga sig i tid? Vitaminer någon?), slippa de blå ringarna under ögonen (concealer kanske). Jag vill ju bara känna mig lite FRÄSCH!! Det vill ju alla kvinnor göra lite nu och då, och jag är inget undantag. =)

Det är bara att vänta och se om häxan i spegeln flyttar, förhoppningsvis tröttnar hon och flyttar av sig självt framåt Mars. =)

måndag 26 januari 2009

Manlig och kvinnlig kommunikation eller brist på sådan..

Detta ämne intresserar mig väldigt mycket. Två människor av samma "sort" som tänker så fantastiskt olika, och kommunicerar så olika att jag ibland tror att de (den manliga sorten) pratar ett annat språk. Jag som uttrycker mig så klart (tycker jag), kan resultera i så fantastiska missförstånd.
Något som är viktigt i min relation är att jag kan kommunicera med min bättre hälft. Om jag pratar så förstår han vad jag säger. Inte bara förstår vad jag säger, utan också undermeningen i det jag säger. (det är här problemen börjar)

Jag har många otroligt dåliga erfarenheter av detta. Än så länge tycker jag att A sköter sig väldigt bra. Han kan utröna den sanna problematiken ur en förvirrad kvinnas dravel. Om inte annat lyckas han ställa de rätta frågorna, för att nå en ev förståelse om problemet. Ibland är han tom lite väl klarsynt...

Fick ett tips om en bok som handlar just om detta, den heter "Kärlekens fem språk". Jag plöjde den på en kväll. Jätte intressant (om man tycker om relationspsykologi)!!
Kort handlar boken om kärlekens fem språk (som titeln uppger), eller det sätt som personer omedvetet kommunicerar med för att kärlek skall uppstå. Ett slags "behov" som måste uppfyllas av ens partner för att en person skall kunna producera kärlek (luddig förklaring). De fem språken är (vissa används mer av män, andra mer av kvinnor);
  • Ord som bekräftar: Personen vill höra att de duger samt berömmande ord
  • Tid tillsammans: Personen vill ha sin partners odelade tid
  • Gåvor: Personen vill ha små välgenomtänkta gåvor av sin partner, som tecken på kärlek
  • Tjänster: Personen vill att ens partner skall utföra små tjänster som diska dammsuga etc
  • Fysisk Beröring: Personen vill ha fysisk beröring i form av kramar osv

Vissa delar i boken kanske var nonsens, men själva huvudsyftet gav mig en tänkare. Det var väldigt mycket prat om före och efter äktenskap, men jag tycker att det här är något som definitivt kan användas redan från första början. Varför vänta!!? Det brukar oftast vara så att man utgår från sig själv och ger det man själv vill ha, men det kan bli så fel så fel. Det är fantastiskt att kunna ge något som verkligen uppskattas, och särskilt när det gäller personen som står mig närmst. (och poängterar att här räknas inte bildelar in)

Naturligtvis har jag klassat in mig själv under ett av "språken"...

torsdag 22 januari 2009

En liten sväng i LA..

Nu har salsaterminen definitivt dragit igång på allvar. Igår var jag och min dansante vän Mr M på drop in kurs i Salsa LA Style. Vi var på okänd mark.. vi beblandade oss med en massa LA folk, detta sprattlande släkte. I vanliga fall håller vi oss till Kuba och Kubansk salsa.. tryggt. Vi hade LA kurs i två timmar, sen fick vi vår belöning.. dansa kubansk salsa. =)

Jag kan bara berätta lite kort skillnaden mellan dessa två. Salsa kommer ursprungligen från "Son" som är dess grundrytm även en egen dans, och denna kommer från Kuba. Alltså är Kubansk salsa den salsatyp varav allt härstammar (rätta mig om jag har fel salsavänner).
När salsan kom till USA, så skapades avarter (kanske jag kan säga). LA style är lite mer av en showdans som dansas på en linje (till motsats mot kubansk salsa som dansas ungefär som bugg.. runt runt). Vetenskaplig förklaring.. hmm!!

Vi skötte oss galant. Det är en otrolig lyx att gå tillsammans med någon som jag vet kan dansa, och gör detta väldigt perfekt. För går jag själv måste jag hålla till godo med vad som erbjuds för kvällen. Då kan det vara Karlar av olika typer;
  • Slitar-typen: Denna typ håller armarna i ett järngrepp, som innebär noll rörelsefrihet (neeej jag ska inte rymma, eller jo kanske ändå)
  • Jag tror jag är fantastiskt bra men har ingen självinsikt-typen: Dansar fel fel fel (Håll minen och hoppas att det ska roteras snart)
  • Döda fisken-typen: Händerna är lite lätt fuktiga och blicken flackar. Duktiga dansare, men jag behöver en man med fast hand (lagom fast). sorry!
  • Ur rytmen-typen: Den här typen är duktig tekniskt sett, men rytmen i musiken existerar inte. De börjar inte i takt och slutar inte i takt. Enkelt fast ändå så svårt.
  • Dansa nära-typen: Tryckare vill jag inte dansa... jag kom för att dansa salsa.
  • Den perfekte: Japp dom finns.. men smaken är väldigt olika som vanligt.

Tror att listan går att komplementera (kom igen nu tjejer jag vet att ni kan några fler typer). Eller varför inte tvärtom. Det finns säkert kvinnliga motsvarigheter.

tisdag 20 januari 2009

Allt kan inte köpas för pengar.. eller?

Pengar ett bra tema så här sista veckan i Januari, då jag är allt annat än rik. På fredag väntas det en efterlängtad tillökning... på bankkontot. Det är bra.. jippie!!

Att vara alltför pengafixerad är osexigt. I mitt tidigare liv har det existerat en och annan kvittoräknare (på ett eller annat sätt, den ena värre än den andra). En sådan person sparar kvitton, för att efter ett tag lägga upp dessa framför ens näsa och säga;
- Titta här vad jag har bjudit en viss person, hoppas den var värd det. (syftar naturligtvis på underbara mig).
Medans jag i min tur har fyllt kvittoräknarens kyl flera gånger om, och lagat så många middagar att det inte går att räkna längre, men detta räknas naturligtvis inte.(så klart!). Jag har många exempel på detta, men jag tror vi stoppar där..!!

I dagens Metro stod en artikel med rubriken "Rika män ger fler Orgasmer". Hmmm!! Spännande?! Den handlar i alla fall om en undersökning bland brittiska kvinnor, som får mer orgasmer av stora.. plånböcker.
Jag tror inte riktigt på detta. I så fall känns det som om kvinnor låter sig köpas (vad hände med kvinnornas efterlängtade jämställdhet i så fall). Tror inte att det har med plånbokens storlek att göra. Om han har hur mycket pengar som helst, men jag inte får del av hans plånbok. Får jag mindre antal orgasmer då? Han kanske är just en kvittoräknare.. och då uteblir orgasmerna helt (trust me).
Vill fortfarande hänvisa till det där gamla vanliga kvinnliga dravlet, om romantik och sensualitet. Tror att det håller mer i längden, än pengar.

Jag vill byta "Rika män..." i rubriken till "Härliga kyssar..." istället. För det tror jag mer på..

fredag 16 januari 2009

Gödis


Här kan vi snacka riktiga kurvor!! På en KubaGödis.

Grannar

Jag är nog egentligen en mardrömsgranne. Inte för att jag har några udda aktiviteter i min lägenhet kl 23 en tisdag. utan för att jag är jätte bra på att gnälla på andra. (men när man är perfekt så är man)
Min filosofi är att om jag respekterar mina grannar, och försöker tänka efter innan jag sätter på stereon kl 00 en vardagkväll/ natt.. så kommer alla leva i en fin symbios tillsammans.
Jag har köpt en ny fin bostadsrätt här i Stockholm, och lägenheten är utrustad med tvättmaskin och torktumlare. Jag har under upprepade gånger försökt somna till en tvättmaskins centrifugerande, som tillhör någon av mina grannar på övervåningen. Ju mer jag retar mig, desto jobbigare blir det. Jag skulle aldrig sätta på en tvättmaskin kl 22 en vardag. Då blir den inte klar förrän 23. Häromdagen satte jag upp en fin lapp i trapphuset, där jag fint formulerade mina önskemål (inget jävla tvättande efter 22 typ). Efteråt kände jag mig som den gamla nuckan, som inte har något eget liv. Vad mina grannar inte vet, är att jag två till tre nätter i veckan inte ens är hemma. Gnällkärring!!

onsdag 14 januari 2009

Vårkänslor =)


Mmm jag vet.. helt galet!! Jag har haft vårkänslor två dagar på raken. Det kanske är ljuset som börjar uppenbara sig, och temperaturen som gått upp över noll grader.

Eller så är det något annat, som jag inte ens kan tänka ut vad det kan vara?! Hmm.. Något undermedvetet euforiskt. Det är ganska konstigt att jag känner glädjekänslor överhuvudtaget. Med tanke på att enligt min cykel skall jag gråta idag, och tycka att livet är pest. (och äta en massa choklad och tycka synd om mig själv). Jag kanske helt enkelt har lurat mig själv. Vi får se innan dagen är slut.

Kom helt plötsligt att tänka på ett litet ordspråk som jag växte upp med. Min underbara mamma sa vid upprepade tillfällen "Den fågel som sjunger på morgonen, tar höken innan kvällen", positivt värre. Det är så min uppväxt har varit. Det kanske säger en del om hur jag var som barn. (sådär jobbigt morgonpigg, det har gått över nu kan jag avslöja)

måndag 12 januari 2009

Vardagslyx..

Tack all media i svenska tidningar för alla dessa fantastiska spartips så här i lågkonjunkturen, eller?? Jag ska vara riktigt ärlig..
Hur många svenskar bygger sitt eget hemmagym? Vem vill fylla en icakasse med skor och kläder för att använda som vikt när man gör höga hopp?. Vem vill fylla 1,5 l flaskor och sätta fast på sopkvasten för att simulera bänkpress?. Nje knappast!! Jag tycker att halva nöjet med att gå på gym, är den sociala kontakten man får. Att få motivation av andra människor runt om kring mig. Jag tycker att det är viktigt att unna sig saker som man mår bra av. Det måste verkligen vara värsta kriskrisen om jag ska avstå från min morgon kaffe latte. Det kallar jag vardagslyx.

På tal om vardagslyx... Igår upplevdes A:s julklapp. Jag följde trenden i år, och gav honom en upplevelse med tillhörande bästa sällskap (moi). Vi åkte till centralbadet för en nystart på nya året. Började med träning på deras gym. Pga svåra förkylningssymtom, så kunde jag endast titta på när A tränade (perfekt). Mmmm armmuskler!! (är sjukt förtjust i armar).
Sen badade vi i liten pool, innan själva höjdpunkten Kurbadet.
Kurbad består av två bubbelträbadkar som står bredvid varandra (tur att vi fick varsitt badkar, eftersom man badar precis så som gud har skapat oss (alltså nakna, för dem som inte förstod det) ). Man väljer varsin olja. I detta fall valde A manliga enbär, och jag kvinnliga mandelblom.

När vi kom till ro i varsitt badkar, kom vi på att jag fått hans enbär och han min mandelblom.
Ödet! Han blev mjuk som en gödisrumpa, och jag drev ut några manliga toxiner. Efter badet åt vi jätte goda feta burgare på HRC (utifall att vi ev förlorat någon kalori under träningen), till efterrätt en perfekt bailys coffee. Det hela blev en jätte lyckad em och kväll, och jag hade det bästa sällskap man bara kan tänka sig.

torsdag 8 januari 2009

Lätt på foten..

Jag har fotfobi light. Tycker inte om när någon tar i mina fötter (med strumpor ganska ok, men utan neeej). Fötter är bra att ha om man ska dansa plus lite annat, inte till tallande och fotmassage. 2009 har jag bestämt mig för att ta hand om mina fötter, och komma över min fobi.

Bokade tid för pedikyr och fotmassage. Sagt och gjort.. igår firade jag fram mina fossingar i dagsljuset utan strumpor. Väntade på en kommentar i stil med.. det var det äckligaste jag sett eller oh! vad dom luktar illa, gå hem.. men nej. Efter en timme kom jag ut från salongen mycket lättfotad, och mina tånaglar i en fin mörkröd nyans. Jag tror att jag är botad från min fobi, eller i alla fall på god väg. Har beslutat mig att göra om det någon mer gång.

tisdag 6 januari 2009

Dip i Kyrkan..

Jag kommer från början från smålands Jerusalem (vilket ev kan räknas ut av tidigare inlägg), och då förväntas det att man är frireligiös. Jag vet inte riktigt vad jag ska tro på egentligen (men är dock troende, tro inget annat =) ), men jag är i vilket fall inte frireligiös. (religiös = enl nätet om person eller institution som i anmärkningsvärd utsträckning är troende, samt hävdar jag har en speciell salighet typ Carola i blicken och har dragit ner på allting som kan uppfattas syndigt) En av dagens punkter var att vara otrogen med Gud (det är A:s formulering, eftersom jag träffar någon/något annan/annat än honom).

Nattvarden är ett märkligt fenomen i svenska kyrkan. Inte bara detta att brödet och vinet blir jesu kropp och blod (vilket låter väldigt motbjudande i sig tycker jag, och jag har valt att se på detta på mitt eget sätt (som vanligt)), utan även Hur brödet och vinet intas. När jag konfirmerade mig för typ 100 år sen, blev man matad av prästen och vinet dracks av alla ur samma bägare (hua). När alla sedan hade fått sitt, drack prästen upp allt vin som blev kvar (vilket var väldigt roande, tyckte man när jag var en liten tonåring), och det funderades på om prällen var alkis trots allt.

Sen kom alla farsoter i världen, så numer dippas det i kyrkan. Jag får mitt bröd i handen och kan doppa det i vinet, mer hygieniskt och praktiskt tycker jag. Denna variant är väldigt personligt präglad.
Jag har sett fall av omdippning av bröd, alltså doppa en gång i vinet.. bita.. och sen doppa en gång till. Som om personen ifråga var på party med grönsaker och dipp. Många i den äldre generationen håller fortfarande fast vid att bli matade, och dricker många klunkar av vinet (med den äldre generationen menas här 70+, inte 30+ som man kan tro. För i kyrkan är jag bland de yngsta förutom barnen). Har dock inte sett prästen dricka upp resterna på väldigt länge. Det kanske är just för alkisstämpeln, eller så kanske han helt enkelt skall köra bil hem sen. =)

måndag 5 januari 2009

Aj aj ajjjjjj..

Mmm.. fasthet har ett pris. Jag trodde nog (i min enfald) att jag faktiskt hade lite kondition. Antagligen har jag bara utvecklat oerhört bra salsa och flamencomuskler (för jag får sällan träningsvärk av dansen). De andra musklerna låg nog i dvala på något sätt.

I lördags väcktes dom, av ett ganska hårt träningspass (typiskt mig att gå ut hårt). Började med att springa på löpbandet. Jag tycker om att springa där, eftersom man kan stirra på alla siffrorna som finns på panelen. Jag kan se hur många kilometer, kalorier, hastighet och tiden jag sprungit. Jag älskar statistik. Fast när jag insåg att jag bara bränt ett glas mellanmjölk, efter 20 min på bandet så kändes det hela lite tyngre. Eftersom jag är en liten sparris, så var det armträning som stod på tur. Hmm jag kan inte minnas att jag var sååå klen sist jag styrketränade. Ja ja.. jag får inte ge upp.

Igår kändes mina armar som två långa spagetti som blivit hårt överkörda. Några konstiga muskler på sidan av låret (som jag inte visste att jag hade) har också dykt upp, och gör att jag får svårt att resa mig, eftersom de blivit för korta.
Gårdagen tillbringades i viloläge. Hade bokat ett aerobicspass igår kväll, men avbokade det och åt chips och tittade på film istället. Bra beslut, jag ska vila mig iform!!

lördag 3 januari 2009

ja ja men..

Melodikrysset satt som en smäck i dag också. Inga problem. Måste ha varit min 12 timmars sömn (behövdes), som gjorde mig otroligt fokuserad eller så var det min goda egenhändigt tillverkade kaffe latte.

Nu skall det tränas.. jippie!!

fredag 2 januari 2009

Slutet gott allting.. börjar bra

Hur är det möjligt att vara sååå trött första dagen på jobbet på det fina nya året 2009. Har tagit en välförtjänt julvila sen 19 december, det är hur många dagar som helst.. men varför??.

Slutet.. Var alltså en välorganiserad parmiddag med fem par. Allt var som det ska vara på nyår. Hummer, Oxfilé m potatisgratäng och pannacotta. Småprat och en musiktävling. Vid tolvslaget ska man frysa benen av sig, för att titta på fyrverkerierna och skåla i bubbeltjosan. Festen mattas av vid två, och alla går hem (som i ett trollslag, och jag som tyckte att festen nyss börjat). När man ska åka tunnelbana vid den här tiden, så är det alltid "någon" som kräks, så även denna gång. Min stackars näsa måste då leva med denna äckliga stank i minst 15 min och sen drömma mardrömmar under natten som är kvar, eftersom kräks är det äckligaste jag vet.. Hua!

Början.. Mmm lätt bakis. Lite hårt var det ju där på småtimmarna på den trevliga parmiddagen. Det kändes som om det bara var jag som drack några glas för mycket av den mörka rommen =). Dom börjar kanske bli vuxna.. observera "dom" börjar bli vuxna, gäller alltså inte mig. Spenderade nästan hela dagen med "Sex and the city", nerbäddad och mysandes. Livet är ganska bra 090101 trots allt.

Har minnsann köpt ett träningskort.. Lider av ett litet dilemma dock. Jag vill att min kropp skall vara fast (åldersnojjan), men A föredrar lite extra fluff på strategiska ställen. Jag får fundera på hur jag ska lösa det här.. kan bli svårt. (dagens I-landsproblem)